Ofte stillede spørgsmål

Vi har indsamlet svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om Family Link. Hvis du allerede bruger appen og selv har et spørgsmål, kan du besøge Hjælp for at få flere oplysninger.

Sådan fungerer det

Hvordan fungerer Family Link?

Appen Family Link fra Google hjælper forældre med at følge med i, hvad deres barn eller teenager udforsker på sin Android-enhed, og gør det muligt for forældrene at opstille visse digitale grundregler for deres familie.

Som det første skal et barn/en teenager have en kompatibel enhed (find ud af, hvilke enheder der understøtter Family Link). Derefter kan forældre downloade Family Link på deres egen enhed (Android eller iPhone).

Hvis et barn/en teenager allerede har en konto, hjælper Family Link hans eller hendes forældre igennem processen med at knytte deres konto til deres barns konto. Som et led i den proces er barnet/teenageren muligvis også nødt til at downloade appen Family Link (Barn/Teenager) på sin telefon for at udføre processen med at tilknytte de to konti.

Forældre kan også bruge Family Link til at oprette en Google-konto til deres barn under 13 år (eller den fastsatte alder i dit land). Efter oprettelsen kan barnet logge ind på sin enhed med sin nye konto.

Når de to konti er tilknyttet, kan forældre eksempelvis bruge Family Link til at holde øje med skærmtiden og administrere det indhold, som deres barn bruger.

Blokerer Family Link alt indhold, der er upassende for mine børn?

Nej. Family Link blokerer ikke upassende indhold, men nogle apps kan have deres egne filtreringsmuligheder. Visse Google-apps som for eksempel Søgning og Chrome har filtreringsmuligheder, som du kan finde i Family Link. Begrænset tilstand i YouTube er en valgfri indstilling, som forældre til teenagere på 13 år eller mere, kan bruge til at filtrere potentielt voksenindhold fra. Vær opmærksom på, at disse filtre ikke er perfekte, og derfor kan seksuelt indhold, stærke billeder eller andet indhold, som du ikke ønsker, at dit barn skal se, alligevel dukke op fra tid til anden. Vi anbefaler, at du gennemgår appindstillingerne samt de indstillinger og værktøjer, som Family Link tilbyder, så du kan beslutte, hvad der er det rigtige for din familie.

Kan forældre bruge Family Link på Android?

Ja. Forældre kan bruge Family Link på Android-enheder med KitKat (4.4) og nyere.

Kan forældre bruge Family Link på iOS?

Ja. Forældre kan bruge Family Link på iPhones med iOS 11 og nyere.

Kan forældre bruge Family Link i en webbrowser?

Forældre kan administrere nogle af deres barns kontoindstillinger i en webbrowser. Andre funktioner som f.eks. indstilling af grænser for skærmtid forudsætter, at forældre har appen Family Link til Android eller iPhone.

Kan børn eller teenagere bruge Family Link på Android?

Vi anbefaler, at børn eller teenagere bruger en Android-enhed med version 7.0 (Nougat) eller nyere, da det giver de bedste resultater. Enheder med Android-versionerne 5.0 og 6.0 (Lollipop og Marshmallow) kan muligvis også bruge Family Link. Besøg Hjælp for at få flere oplysninger.

Kan børn/teenagere bruge Family Link på en Chromebook (ChromeOS)?

Børn og teenagere kan logge ind på deres Google-konto på Chromebooks. Forældre kan eksempelvis administrere deres barns Chromebook og kontoindstillinger samt angive websitebegrænsninger. Få flere oplysninger her.

Kan børn/teenagere bruge Family Link på iOS og i webbrowsere?

Børn og teenagere kan logge ind på deres Google-konto på iOS-enheder og i webbrowsere med en forælders samtykke. Forældre kan fortsætte med at administrere visse indstillinger på deres barns konto, og disse indstillinger anvendes, når barnet er logget ind og bruger Googles apps og tjenester på en iOS-enhed eller på nettet. Andre funktioner i appen Family Link, f.eks. administration af de apps, dit barn kan bruge, og indstilling af grænser for skærmtid, er ikke tilgængelige for forældre, mens barnet bruger en iOS-enhed eller er logget ind på nettet. Få flere oplysninger om børns/teenageres login via iOS-enheder og webbrowsere.

Hvor lang tid tager det at konfigurere et barns enhed og Google-konto?

Du skal regne med at bruge omkring 15 minutter på konfigurationen af dit barns Google-konto og Android-enhed.

Konti

Er der en minimumsalder for, hvornår et barn må få en Google-konto, der administreres med Family Link?

Nej. Det er op til dig at beslutte, hvornår dit barn er klar til at få sin første Android-telefon eller -tablet.

Ser mit barn annoncer, når mit barn er logget ind på sin Google-konto?

Ja, Googles tjenester er annoncefinansieret, og dit barn ser muligvis annoncer, når dit barn bruger vores produkter.

Kan jeg bruge Family Link til at holde øje med min teenager?

Ja, Family Link kan bruges til at holde øje med teenagere (børn over 13 år eller den fastsatte digitale lavalder i dit land). Modsat børn under den digitale lavalder har teenagere til enhver tid mulighed for at stoppe forældrestyringen, men du får besked om det, hvis det sker, hvorefter din teenagers enhed midlertidigt låses og bliver ubrugelig.

Kan jeg administrere min familie med den konto, jeg bruger til skole eller arbejde?

Nej. Konti, der bruges til arbejde eller skole, kan ikke bruges til at administrere en familiegruppe. Du kan bruge din personlige Google-konto som f.eks. din Gmail-konto med Family Link.

Hvorfor må børn kun have én Google-konto installeret på deres forældrestyrede enhed?

Denne begrænsning hjælper os med at opretholde vigtige produktegenskaber. Hvis der er en anden konto på enheden, kan barnet f.eks. skifte til den konto for at downloade apps i Play uden forældregodkendelse.

Hvad sker der, når barnet fylder 13 år (eller den fastsatte minimumsalder i dit land)?

Når dit barn fylder 13 år (eller den fastsatte minimumsalder i dit land), har dit barn mulighed for at opgradere til en normal Google-konto. Inden et barn fylder 13 år, får forældrene en mail med besked om, at barnet får kontrol over sin konto på sin fødselsdag, og at forældrene dermed ikke længere kan administrere barnets konto. På dagen, hvor barnet fylder 13 år, kan barnet vælge, om han eller hun vil administrere sin egen Google-konto eller fortsætte med at lade forældrene gøre det. Hvis dit barn vælger selv at administrere sin konto, men du foretrækker stadig at have fingeren på pulsen, kan overvågningsværktøjerne i Family Link genaktiveres via appen Family Link (Barn/Teenager) på dit barns enhed. Besøg Hjælp for at få flere oplysninger.