Συνήθεις Ερωτήσεις

Έχουμε συγκεντρώσει απαντήσεις σε κάποιες από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το Family Link. Αν χρησιμοποιείτε ήδη την εφαρμογή και έχετε κάποια δική σας ερώτηση, μπορείτε να ανατρέξετε στο Κέντρο βοήθειας για περισσότερες πληροφορίες.

Τρόπος λειτουργίας

Πώς λειτουργεί το Family Link;

Χάρη στην εφαρμογή Family Link από την Google οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για τις ενέργειες του παιδιού ή του εφήβου στη συσκευή Android που χρησιμοποιεί και μπορούν επίσης να θέσουν ορισμένους βασικούς ψηφιακούς κανόνες για την οικογένειά τους.

Πρώτα, ένα παιδί/ένας έφηβος θα χρειαστεί μία συμβατή συσκευή (δείτε ποιες συσκευές λειτουργούν με το Family Link). Στη συνέχεια, οι γονείς μπορούν να ξεκινήσουν κατεβάζοντας το Family Link στη δική τους συσκευή (Android ή iPhone).

Εάν ένα παιδί/ένας έφηβος έχει ήδη λογαριασμό, το Family Link θα καθοδηγήσει τον γονέα για να συνδέσει τον δικό του λογαριασμό με τον λογαριασμό του παιδιού του. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, το παιδί/ο έφηβος μπορεί επίσης να χρειαστεί να κατεβάσει την εφαρμογή Family Link (για παιδιά/εφήβους) στο τηλέφωνό του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης των λογαριασμών.

Οι γονείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Family Link για να δημιουργήσουν έναν Λογαριασμό Google για το παιδί τους που είναι κάτω των 13 ετών (ή το όριο ηλικίας που ισχύει στη χώρα σας). Μόλις ολοκληρωθεί, τα παιδιά μπορούν να συνδεθούν στη συσκευή τους με τον νέο λογαριασμό τους.

Αφού συνδεθούν οι λογαριασμοί, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Link, για να τους βοηθά με ενέργειες όπως την επίβλεψη του χρόνου χρήσης και τη διαχείριση του περιεχομένου που χρησιμοποιούν.

Το Family Link αποκλείει όλο το ακατάλληλο περιεχόμενο για τα παιδιά μου;

Όχι. Το Family Link δεν αποκλείει ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά μερικές εφαρμογές ενδέχεται να έχουν τις δικές τους επιλογές φιλτραρίσματος. Ορισμένες εφαρμογές Google όπως η Αναζήτηση και το Chrome έχουν επιλογές φιλτραρίσματος που μπορείτε να βρείτε στο Family Link. Για τους γονείς εφήβων 13 ετών και άνω, η Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube είναι μια προαιρετική ρύθμιση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα πιθανού περιεχομένου για ενηλίκους. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα φίλτρα δεν είναι τέλεια, επομένως μερικές φορές καταφέρνει να περνάει από αυτά άσεμνο περιεχόμενο, περιεχόμενο υπερβολικής βίας ή άλλο περιεχόμενο που ενδεχομένως να μην θέλετε να δει το παιδί σας. Προτείνουμε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εφαρμογών καθώς και τις ρυθμίσεις και τα εργαλεία που προσφέρει το Family Link, προκειμένου να αποφασίσετε τι είναι κατάλληλο για την οικογένειά σας.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς το Family Link στο Android;

Ναι. Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Link σε συσκευές Android με έκδοση KitKat (4.4) και νεότερη.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς το Family Link στο iOS;

Ναι. Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Link σε iPhone με iOS 11 ή νεότερη έκδοση.

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Family Link σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού;

Οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν ορισμένες από τις ρυθμίσεις λογαριασμού του παιδιού τους σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό. Άλλες λειτουργίες, όπως ο καθορισμός ορίων χρόνου χρήσης, απαιτούν οι γονείς να διαθέτουν την εφαρμογή Family Link σε Android ή iPhone.

Τα παιδιά ή οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Family Link στο Android;

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε τα παιδιά ή οι έφηβοι να χρησιμοποιούν συσκευές Android με έκδοση 7.0 (Nougat) ή νεότερη. Οι συσκευές με εκδόσεις Android 5.0 και 6.0 (Lollipop και Marshmallow) μπορεί να έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Family Link. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας.

Τα παιδιά/οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Family Link σε Chromebook (ChromeOS);

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να συνδεθούν στον Λογαριασμό τους Google σε συσκευές Chromebook. Οι γονείς μπορούν να κάνουν διάφορες ενέργειες, όπως να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις του Chromebook και του λογαριασμού του παιδιού τους και να ορίσουν περιορισμούς για ιστοτόπους. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τα παιδιά/οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Family Link στο iOS και σε προγράμματα περιήγησης στον ιστό;

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να συνδεθούν στον Λογαριασμό τους Google σε συσκευές iOS και σε προγράμματα περιήγησης στον ιστό με τη συναίνεση του γονέα τους. Οι γονείς μπορούν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται ορισμένες από τις ρυθμίσεις λογαριασμού του παιδιού τους, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύουν όταν το παιδί είναι συνδεδεμένο και χρησιμοποιεί εφαρμογές και υπηρεσίες της Google σε συσκευή iOS ή στον ιστό. Άλλες λειτουργίες στην εφαρμογή Family Link, όπως η διαχείριση των εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας και ο καθορισμός ορίων χρόνου χρήσης, δεν θα είναι διαθέσιμες στους γονείς όταν το παιδί χρησιμοποιεί μια συσκευή iOS ή είναι συνδεδεμένο μέσω του ιστού. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύνδεση παιδιών/εφήβων σε συσκευές iOS και προγράμματα περιήγησης στον ιστό.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη ρύθμιση της συσκευής και του Λογαριασμού Google του παιδιού;

Θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά, για να ρυθμίσετε τον Λογαριασμό Google και τη συσκευή Android του παιδιού σας.

Λογαριασμοί

Υπάρχει ελάχιστη ηλικία, για να έχει κάποιο παιδί Λογαριασμό Google του οποίου η διαχείριση γίνεται μέσω του Family Link;

Όχι. Εσείς θα αποφασίσετε πότε το παιδί σας θα είναι έτοιμο για το πρώτο του τηλέφωνο ή tablet Android.

Τα παιδιά μου θα βλέπουν διαφημίσεις, ενώ είναι συνδεδεμένα στον δικό τους Λογαριασμό Google;

Ναι, οι υπηρεσίες της Google υποστηρίζονται από διαφημίσεις και το παιδί σας μπορεί να βλέπει διαφημίσεις κατά τη χρήση των προϊόντων μας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Family Link, για να εποπτεύω το έφηβο μέλος της οικογένειάς μου;

Ναι, το Family Link μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίβλεψη εφήβων (παιδιών ηλικίας άνω των 13 ετών ή άνω του ορίου ηλικίας συναίνεσης που ισχύει στη χώρα σας). Σε αντίθεση με τα παιδιά κάτω από το όριο ηλικίας συναίνεσης, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν την εποπτεία ανά πάσα στιγμή, αλλά αν το κάνουν, θα ειδοποιηθείτε και οι συσκευές τους θα κλειδωθούν προσωρινά και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό μου που έλαβα για εκπαιδευτική ή επαγγελματική χρήση για τη διαχείριση ομάδας οικογένειας;

Όχι. Οι λογαριασμοί που παρέχονται για επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση μιας ομάδας οικογένειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσωπικό Λογαριασμό Google, όπως τον λογαριασμό σας Gmail με το Family Link.

Γιατί επιτρέπετε στα παιδιά με διαχειριζόμενο λογαριασμό να έχουν μόνο έναν εγκατεστημένο Λογαριασμό Google στις εποπτευόμενες συσκευές τους;

Αυτός ο περιορισμός μάς βοηθάει να διατηρήσουμε σημαντικές συμπεριφορές του προϊόντος. Για παράδειγμα, αν υπήρχε κάποιος άλλος λογαριασμός στη συσκευή, τα παιδιά θα μπορούσαν να μεταβούν σε αυτόν τον λογαριασμό, για να κατεβάσουν εφαρμογές από το Play χωρίς έγκριση από τους γονείς τους.

Τι θα συμβεί όταν το παιδί μου γίνει 13 ετών (ή συμπληρώσει το όριο ηλικίας που ισχύει στη χώρα σας)

Όταν το παιδί σας γίνει 13 ετών (ή συμπληρώσει το όριο ηλικίας που ισχύει στη χώρα σας), θα μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί έναν κανονικό Λογαριασμό Google. Προτού το παιδί γίνει 13 ετών, οι γονείς θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους ενημερώνει ότι το παιδί θα πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ευθύνη του λογαριασμού του στα γενέθλιά του και επομένως δεν θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται τον λογαριασμό του. Την ημέρα που γίνονται 13 ετών, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να διαχειρίζονται τον δικό τους Λογαριασμό Google ή να συνεχιστεί η διαχείρισή του από τους γονείς τους. Εάν το παιδί σας επιλέξει να αναλάβει τον έλεγχο του λογαριασμού του, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ενημερώνεστε, τα εργαλεία εποπτείας του Family Link μπορούν να ενεργοποιηθούν εκ νέου με την εφαρμογή Family Link (Για παιδιά/εφήβους) στη συσκευή του. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας.