UKK

Olemme keränneet vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin Family Linkistä. Jos olet jo sovelluksen käyttäjä ja sinulla on kysymyksiä, voit lukea lisää ohjekeskuksesta.

Toiminta

Miten Family Link toimii?

Googlen Family Link ‑sovelluksen avulla vanhemmat voivat seurata lapsen tai nuoren Android-laitteen käyttöä ja määrittää digitaalisia pelisääntöjä perheelleen.

Aluksi lapsi/nuori tarvitsee yhteensopivan laitteen (katso, mitkä laitteet toimivat Family Linkin kanssa). Tämän jälkeen vanhemmat voivat aloittaa lataamalla Family Linkin omalle laitteelleen (Androidille tai iPhonelle).

Jos lapsella/nuorella on jo tili, Family Link opastaa vanhemman linkittämään tilinsä lapsen tiliin. Osana tilien linkittämisprosessia lapsen/nuoren pitää ehkä ladata Family Link (lapsi/nuori) ‑sovellus puhelimelleen.

Vanhemmat voivat myös luoda Family Linkin avulla Google-tilin alle 13-vuotiaalle (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmalle lapselle). Kun se on valmis, lapsi voi kirjautua laitteelle uudella tilillään.

Kun tilit on linkitetty, vanhemmat voivat käyttää Family Linkiä esimerkiksi laitteen käyttöajan silmälläpitämiseen ja sisällön valvomiseen.

Estääkö Family Link kaiken sopimattoman sisällön lapsiltani?

Ei. Family Link ei estä sopimatonta sisältöä, mutta joissakin sovelluksissa voi olla omia suodatusasetuksia. Joissakin Googlen sovelluksissa, kuten Haussa ja Chromessa, on Family Linkin kautta käytettäviä suodatusasetuksia. 13-vuotiaiden ja tätä vanhempien nuorten vanhemmille tarkoitettu Rajoitettu tila YouTubessa on valinnainen asetus, jota voidaan käyttää suodattamaan mahdollisesti aikuisille tarkoitettua sisältöä. Huomaa, että suodattimet eivät ole täydellisiä, eli lapsesi saattaa joskus nähdä vain aikuisille suunnattua, järkyttävää tai muuta sisältöä, jota et haluaisi hänen näkevän. Suosittelemme tutustumaan sovellusasetuksiin sekä Family Linkin tarjoamiin asetuksiin ja työkaluihin, jotta voit päättää, mikä sopii perheellesi.

Voivatko vanhemmat käyttää Family Linkiä Androidilla?

Kyllä. Vanhemmat voivat käyttää Family Linkiä Android-laitteella, jonka käyttöjärjestelmä on KitKat (4.4) tai uudempi.

Voivatko vanhemmat käyttää Family Linkiä iOS-laitteilla?

Kyllä. Vanhemmat voivat käyttää Family Linkiä iPhonella, jonka käyttöjärjestelmä on iOS 11 tai uudempi.

Voivatko vanhemmat käyttää Family Linkiä selaimella?

Vanhemmat voivat valvoa joitakin lapsen tilin asetuksia selaimella. Muut ominaisuudet, kuten laitteen käyttöajan rajoittaminen, edellyttävät Family Link ‑sovelluksen käyttöä Androidilla tai iPhonella.

Voivatko lapset tai nuoret käyttää Family Linkiä Androidilla?

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme, että lapset ja nuoret käyttävät Family Linkiä Android-laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on 7.0 (Nougat) tai uudempi. Family Link saattaa toimia myös laitteilla, joiden Android-versio on 5.0 tai 6.0 (Lollipop ja Marshmallow). Lue lisää ohjekeskuksesta.

Voivatko lapset ja nuoret käyttää Family Linkiä Chromebookilla (ChromeOS)?

Lapset ja nuoret voivat kirjautua Google-tileilleen Chromebookeilla. Vanhemmat voivat tehdä erilaisia asioita, kuten hallinnoida lapsen Chromebookia ja asettaa rajoituksia verkkosivuille. Lisätietoja on täällä.

Voivatko lapset ja nuoret käyttää Family Linkiä iOS-laitteilla ja selaimilla?

Lapset ja nuoret voivat kirjautua Google-tileilleen iOS-laitteilla ja verkkoselaimilla vanhemman luvalla. Vanhemmat voivat jatkaa joidenkin lapsen tilin asetusten hallinnointia, ja hallinnoidut asetukset ovat käytössä, kun lapsi on kirjautuneena ja käyttää Google-sovelluksia ja ‑palveluita iOS-laitteella tai selaimella. Muut Family Link ‑sovelluksen ominaisuudet, kuten lapsen käytettävissä olevien sovellusten ja laitteen käyttöajan hallinnointi, eivät ole vanhempien käytettävissä, kun lapsi käyttää iOS-laitetta tai on kirjautuneena sisään selaimella. Lue lisää lapsen/nuoren sisäänkirjautumisesta iOS-laitteilla ja verkkoselaimilla.

Kuinka kauan lapsen laitteen ja Google-tilin määrittäminen kestää?

Lapsen Google-tilin ja Android-laitteen määrittäminen kestää noin 15 minuuttia.

Tilit

Onko olemassa ikäraja, jota nuoremmille lapsille ei saa luoda Family Linkillä hallinnoitua Google-tiliä?

Ei. Sinä päätät, milloin lapsi on valmis käyttämään omaa Android-puhelinta tai ‑tablettia.

Näkeekö lapseni mainoksia ollessaan kirjautuneena Google-tililleen?

Kyllä, Googlen palvelut sisältävät mainoksia ja lapsesi voi nähdä niitä käyttäessään tuotteitamme.

Voinko käyttää Family Linkiä nuoren valvomiseen?

Kyllä. Family Linkin avulla voit valvoa nuoria (yli 13-vuotiaita tai maassasi sovellettavaa suostumusikää vanhempia lapsia). Toisin kuin suostumusikää nuoremmat lapset, nuori voi estää valvonnan milloin tahansa, mutta jos hän tekee niin, saat ilmoituksen ja hänen laitteensa lukitaan, eikä sitä voi tilapäisesti käyttää.

Voinko hallinnoida perhettäni työpaikan tai oppilaitoksen tilillä?

Ei. Työpaikan tai oppilaitoksen tiliä ei voi käyttää perheryhmän hallinnoimiseen. Voit käyttää Family Linkiä henkilökohtaisella Google-tilillä, kuten Gmail-tilillä.

Miksi lapsella, jolla on Family Linkillä hallinnoitu Google-tili, voi olla ainoastaan yksi Google-tili valvotulla laitteellaan?

Tämä rajoitus auttaa meitä ylläpitämään tärkeitä tuoteominaisuuksia. Jos laitteella olisi toinen tili, lapsi voisi vaihtaa siihen ja ladata Playstä sovelluksia ilman vanhempien hyväksyntää.

Mitä tapahtuu kun lapseni täyttää 13 (tai maassani sovellettavan iän)?

Kun lapsi saavuttaa 13 vuoden (tai maassa sovellettavan iän), hänellä on mahdollisuus siirtyä normaalin Google-tilin käyttäjäksi. Ennen lapsen 13. syntymäpäivää vanhemmat saavat sähköpostin, jossa heille kerrotaan, että lapsi voi ottaa tilin haltuunsa syntymäpäivänään, jolloin vanhempi ei enää voi hallinnoida kyseistä tiliä. 13-vuotispäivänään lapsi voi valita, haluaako hän itse alkaa hallinnoida Google-tiliään vai antaako hän vanhemman edelleen hallita sitä puolestaan. Jos lapsi päättää ottaa tilinsä hoidettavakseen mutta haluat silti pysyä kärryillä, voit ottaa Family Linkin valvontatyökalut uudelleen käyttöön lapsen/nuoren Family Link ‑sovelluksessa hänen laitteellaan. Lisätietoja on ohjekeskuksessa.