gezin met vliegers

Family Link

Als je kind voor het eerst een Android*-apparaat in gebruik neemt, kun je met de Family Link-app van Google bepaalde digitale huisregels instellen. Je maakt eerst een Google-account voor je kind (dat vergelijkbaar is met je eigen account) en vervolgens kun je allerlei taken uitvoeren, zoals apps beheren, de schermtijd in de gaten houden en het apparaat van je kind op afstand vergrendelen.

 • Beheer welke apps je kinderen kunnen gebruiken

  Ontvang een melding op je apparaat waarmee je de apps die je kind wil downloaden uit de Google Play Store kunt goedkeuren of blokkeren.

 • Houd de beeldschermtijd in de gaten

  Geef schermtijdlimieten op, stel een bedtijd voor het apparaat in en controleer hoe vaak je kind bepaalde favoriete apps gebruikt.

 • Het apparaat van je kind op afstand vergrendelen

  Vergrendel het apparaat van je kind of verberg bepaalde apps wanneer het tijd is om te spelen, te leren of te slapen.

Family Link instellen

Voordat je de app downloadt, kan het handig zijn om nog wat meer informatie te bekijken over welke apparaten met Family Link werken en wat je nodig hebt om een account voor je kind in te stellen.

Aan de slag
Android-telefoon

Meer informatie voor ouders

 • Tips voor je gezin

  Bekijk deze gids voor ouders om je kind te helpen slimme keuzes te maken bij het gebruik van een mobiel apparaat.

 • Meer over Family Link

  In onze kennisgeving voor ouders vind je informatie over hoe je een Google-account voor je kind maakt en een beschrijving van de tools die Family Link biedt.