Veelgestelde vragen

We hebben de antwoorden verzameld op enkele van de meest gestelde vragen over Family Link. Als u de app al gebruikt en zelf een vraag heeft, gaat u naar ons Helpcentrum voor meer informatie.

Hoe het werkt
Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Hoe werkt Family Link?

  De Family Link-app van Google helpt u op de hoogte te blijven terwijl uw kind op ontdekking gaat met zijn Android-apparaat. Met Family Link kunt u een Google-account maken voor uw kind dat hetzelfde is als uw account, terwijl we u tegelijkertijd de kans geven enkele digitale basisregels vast te stellen voor uw gezin.

  Met een Google-account kan uw kind voor het eerst gebruikmaken van het uitgebreide ecosysteem van Google-services. Het werkt als volgt: Eerst heeft uw kind een nieuw apparaat nodig met Android Nougat (7.0) of hoger. Download vervolgens Family Link naar uw apparaat (Android of iPhone) en maak een Google-account voor uw kind via de app. Log uw kind tot slot in op zijn nieuwe apparaat. Vervolgens kunt u Family Link gebruiken voor het volgende:

  • De apps beheren die uw kind kan gebruiken - Keur de apps goed die uw kind wil downloaden uit de Google Play Store of blokkeer deze.

  • Houd een oogje op de schermtijd - Bekijk in wekelijkse of maandelijkse activiteitsrapporten hoeveel tijd uw kinderen besteden aan hun favoriete apps en stel voor hun apparaat beperkingen in voor de schermtijd per dag.

  • Bedtijd op het apparaat instellen - Vergrendel het apparaat van uw kind op afstand wanneer het tijd is om naar bed te gaan of even een pauze in te lassen.

 • Blokkeert Family Link alle ongepaste content voor mijn kinderen?

  Nee. Family Link blokkeert geen ongepaste content, maar sommige apps kunnen beschikken over eigen filteropties. Bepaalde Google-apps, zoals Zoeken en Chrome, hebben filteropties die u kunt vinden in Family Link. We raden u aan de app-instellingen en de instellingen en tools die Family Link aanbiedt, te bekijken om te besluiten wat er geschikt is voor uw gezin.

  Family Link is slechts één tool die uw gezin helpt te navigeren door technologie. Bekijk deze tips voor gezinnen voor andere manieren om uw kinderen slimme keuzes te laten maken wanneer ze hun apparaat gebruiken.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken op Android?

  Ja. Ouders kunnen Family Link uitvoeren op Android-apparaten met KitKat (4.4) en hoger.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken op iOS?

  Ja. Ouders kunnen Family Link uitvoeren op iPhones met iOS 9 en hoger.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken in een webbrowser?

  Ouders kunnen sommige account- en apparaatinstellingen van hun kind beheren in een webbrowser. Voor andere functies, zoals het beheren van de apps die uw kinderen kunnen gebruiken en het instellen van schermtijdlimieten, is de Family Link-app voor Android of iOS vereist.

 • Kunnen kinderen Family Link gebruiken op Android?

  Kinderen kunnen Family Link uitvoeren op Android-apparaten met versie 7.0 (Nougat) en hoger. Mogelijk kan Family Link ook worden uitgevoerd op apparaten met Android 5.0 en 6.0 (Lollipop en Marshmallow). Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

 • Kunnen kinderen Family Link gebruiken op iOS?

  Family Link is op dit moment niet beschikbaar voor kinderen die gebruikmaken van iOS.

 • Hoe lang duurt het om een apparaat en een Google-account voor een kind in te stellen?

  Reken op ongeveer dertig minuten om het Google-account en het Android-apparaat van uw kind te configureren.

Accounts
Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Waarom wordt er een bedrag in rekening gebracht om een Google-account te maken voor mijn kind?

  Google verifieert mogelijk je creditcard om er zeker van te zijn dat je ouderlijke toestemming geeft wanneer je een Google-account voor je kind maakt. We doneren het geld van deze transacties aan een organisatie voor kinderbescherming.

 • Moet een kind een minimumleeftijd hebben bereikt voordat het een Google-account mag hebben dat is gemaakt via Family Link?

  Nee, het is aan u om te besluiten wanneer uw kind klaar is voor een eerste Android-telefoon of -tablet.

 • Ziet mijn kind advertenties als het is ingelogd op zijn Google-account?

  Ja, de services van Google worden ondersteund door advertenties en uw kind kan advertenties te zien krijgen bij het gebruik van onze producten.

 • Waarom kunnen kinderen die ouder dan dertien jaar zijn, Family Link niet gebruiken?

  Family Link werkt alleen met Google-accounts voor kinderen jonger dan dertien jaar die zijn gemaakt via de Family Link-app. Zodra kinderen dertien jaar oud worden, kunnen ze ervoor kiezen gebruik te blijven maken van Family Link. Tieners met een bestaand account kunnen op dit moment echter niet worden beheerd via Family Link.

 • Kan Family Link 'gewone' Google-accounts beheren?

  Nee. Family Link kan alleen Google-accounts beheren voor kinderen die jonger dan dertien jaar zijn. Deze accounts kunnen alleen worden gemaakt via Family Link.

 • Kan ik het account dat ik via mijn school of werk heb gekregen, gebruiken om mijn gezin te beheren?

  Nee. Accounts die worden verstrekt via werk of school kunnen niet worden gebruikt om een gezinsgroep te beheren. U kunt een persoonlijk Google-account gebruiken, zoals uw Gmail-account, om een account te maken voor uw kind en dit te beheren via Family Link.

 • Waarom mogen kinderen slechts één account geïnstalleerd hebben op hun apparaat?

  Met deze beperking kunnen we belangrijk productgedrag bijhouden. Als er bijvoorbeeld een ander account aanwezig was op het apparaat, kunnen kinderen overschakelen naar dat account om apps te downloaden uit Play zonder toestemming van de ouders.

 • Wat gebeurt er wanneer mijn kind dertien jaar oud wordt?

  Wanneer het kind dertien jaar oud wordt, kan het overstappen naar een normaal Google-account. Voordat een kind dertien jaar oud wordt, krijgen de ouders een e-mail waarin wordt meegedeeld dat hun kind op zijn verjaardag zelf gebruik kan maken van het account, zodat zij het account niet langer kunnen beheren. Op de dag dat ze dertien jaar oud worden, kunnen kinderen kiezen of ze hun eigen Google-account willen beheren of dat ze hun ouders het account nog laten beheren. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

Family Link instellen

Voordat u de app downloadt, kunt u meer informatie bekijken over de apparaten die werken met Family Link en wat u moet doen om een account voor uw kind in te stellen.

Aan de slag
Android-telefoon