Veelgestelde vragen

We hebben de antwoorden verzameld op enkele van de meest gestelde vragen over Family Link. Gebruik je de app al en heb je zelf een vraag, ga dan naar ons Helpcentrum voor meer informatie.

Hoe het werkt
Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Hoe werkt Family Link?

  Met de Family Link-app van Google kun je in de gaten houden wat je kind op een Android-apparaat doet. Je kunt met Family Link een Google-account voor je kind maken (dat lijkt op je eigen account) en bepaalde digitale huisregels instellen.

  Met een Google-account kan je kind voor het eerst gebruikmaken van het uitgebreide ecosysteem van Google-services. Je hoeft hiervoor maar een paar stappen uit te voeren. Zorg eerst dat je kind een apparaat met Android Nougat (7.0) of hoger heeft. Download vervolgens Family Link naar je eigen apparaat (Android of iPhone) en maak via de app een Google-account voor je kind. Log tot slot je kind in op zijn nieuwe apparaat. Nu kun je Family Link gebruiken voor het volgende:

  • De apps beheren die je kind mag gebruiken. Je kunt de apps die je kind wil downloaden uit de Google Play Store goedkeuren of blokkeren.

  • Een oogje op de schermtijd houden. Je kunt dagelijkse schermtijdlimieten instellen en in wekelijkse of maandelijkse activiteitsrapporten bekijken hoeveel tijd je kind aan bepaalde favoriete apps besteedt.

  • Bedtijd op het apparaat instellen. Je kunt het apparaat van je kind op afstand vergrendelen wanneer het tijd is om naar bed te gaan of even een pauze in te lassen.

 • Blokkeert Family Link alle ongepaste content voor mijn kinderen?

  Nee. Family Link blokkeert geen ongepaste content, maar sommige apps hebben hun eigen filteropties. Bepaalde Google-apps, zoals Zoeken en Chrome, hebben filteropties die je kunt vinden in Family Link. We raden je aan de instellingen van de apps en de instellingen en tools van Family Link te bekijken om te bepalen welke geschikt zijn voor jouw gezin.

  Family Link is slechts één tool die gezinnen wegwijs maakt in het gebruik van technologie. Bekijk ook deze tips voor gezinnen voor andere manieren om kinderen slimme keuzes te laten maken bij het gebruik van hun mobiele apparaat.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken op een Android-apparaat?

  Ja. Ouders kunnen Family Link uitvoeren op een Android-apparaat met KitKat (4.4) of hoger.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken op een iOS-apparaat?

  Ja. Ouders kunnen Family Link uitvoeren op een iPhone met iOS 9 of hoger.

 • Kunnen ouders Family Link gebruiken in een webbrowser?

  Ouders kunnen sommige account- en apparaatinstellingen van hun kind beheren in een webbrowser. Voor andere functies, zoals het beheren van de apps die je kind mag gebruiken en het instellen van schermtijdlimieten, heb je de Family Link-app voor Android of iOS nodig.

 • Kunnen kinderen Family Link gebruiken op een Android-apparaat?

  Ja. Kinderen kunnen Family Link gebruiken op Android-apparaten met Nougat (7.0) of hoger (controleer je Android-versie) en op de volgende Marshmallow-apparaten:

 • Kunnen kinderen Family Link gebruiken op een iOS-apparaat?

  Family Link is op dit moment niet beschikbaar voor kinderen die een iOS-apparaat gebruiken.

 • Hoelang duurt het om een apparaat en een Google-account voor een kind in te stellen?

  Reken op ongeveer dertig minuten om het Google-account en het Android-apparaat van je kind in te stellen.

Accounts
Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Waarom wordt er een bedrag in rekening gebracht om een Google-account te maken voor mijn kind?

  Google verifieert mogelijk je creditcard om er zeker van te zijn dat je ouderlijke toestemming geeft wanneer je een Google-account voor je kind maakt. We doneren het geld van deze transacties aan een organisatie voor kinderbescherming.

 • Moet een kind een minimum leeftijd hebben bereikt voordat het een Google-account mag hebben dat wordt beheerd met Family Link?

  Nee, je bepaalt zelf wanneer je kind klaar is voor een eerste Android-telefoon of -tablet.

 • Ziet mijn kind advertenties als het is ingelogd bij zijn Google-account?

  Ja, de services van Google worden ondersteund door advertenties. Je kind kan dus advertenties te zien krijgen bij het gebruik van onze producten.

 • Waarom kunnen kinderen die ouder dan dertien jaar zijn Family Link niet gebruiken?

  Family Link werkt alleen met Google-accounts voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de hiervoor relevante leeftijd zoals vastgelegd in de toepasselijke wetgeving in jouw rechtsgebied). Deze accounts moeten zijn gemaakt via de Family Link-app. Zodra een kind dertien jaar wordt, kan het ervoor kiezen wel of niet gebruik te blijven maken van Family Link. Tieners met een bestaand account kunnen echter (nog) niet worden beheerd via Family Link.

 • Kan Family Link 'gewone' Google-accounts beheren?

  Nee. Family Link kan alleen Google-accounts beheren voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de hiervoor relevante leeftijd zoals vastgelegd in de toepasselijke wetgeving in jouw rechtsgebied).

 • Kan ik mijn gezinsgroep beheren met het account dat ik via mijn werk of school heb gekregen?

  Nee. Je kunt geen account van je werk of school gebruiken om een gezinsgroep te beheren. Je kunt een persoonlijk Google-account gebruiken, zoals je Gmail-account, om een account te maken voor je kind en dit te beheren via Family Link.

 • Waarom mogen kinderen slechts één account op hun apparaat hebben geïnstalleerd?

  Met deze beperking kunnen we belangrijk productgedrag bijhouden. Als er nog een account op het apparaat is geïnstalleerd, kunnen kinderen dat gebruiken om bijvoorbeeld zonder toestemming van de ouder apps uit Google Play te downloaden.

 • Wat gebeurt er wanneer mijn kind dertien jaar wordt?

  Wanneer een kind dertien jaar wordt (of de hiervoor relevante leeftijd zoals die is vastgelegd in de toepasselijke wetgeving in jouw rechtsgebied), kan het overstappen naar een normaal Google-account. De ouders krijgen van tevoren een e-mail waarin staat dat het kind op zijn verjaardag het account kan overnemen. Dit betekent dat de ouders er dan geen controle meer over hebben. Op de dag dat het kind dertien jaar wordt, kan het ervoor kiezen het Google-account zelf te gaan beheren of dat voorlopig nog door de ouder te laten doen. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

Family Link instellen

Voordat je de app downloadt, kan het handig zijn om nog wat meer informatie te bekijken over welke apparaten met Family Link werken en wat je nodig hebt om een account voor je kind in te stellen.

Aan de slag
Android-telefoon