Vanlige spørsmål

Vi har samlet svarene på noen av de vanligste spørsmålene om Family Link. Hvis du allerede bruker appen og har spørsmål, kan du gå til brukerstøtten vår for mer informasjon.

Slik fungerer det

Hvordan fungerer Family Link?

Med Family Link-appen fra Google kan foreldre holde seg orientert om hva barnet eller tenåringen deres gjør på nettet med Android-enheten sin. I tillegg kan foreldre angi noen digitale grunnregler for familien sin.

Først må barnet eller tenåringen ha en kompatibel enhet (se hvilke enheter som fungerer med Family Link). Etter det kan foreldre begynne med å laste ned Family Link på sin egen enhet (Android eller iPhone).

Hvis barnet eller tenåringen allerede har en konto, gir Family Link forelderen trinnvise instruksjoner for å knytte kontoen sin til barnets konto. Som en del av den prosessen kan det også hende at barnet eller tenåringen må laste ned Family Link-appen (barn/tenåring) på telefonen sin for å fullføre prosessen med å knytte sammen kontoene.

Foreldre kan også bruke Family Link til å opprette en Google-konto for barn under 13 år (eller alderen som gjelder i landet ditt). Når det er gjort, kan barnet logge på enheten sin med den nye kontoen.

Når kontoene er knyttet sammen, kan foreldre bruke Family Link til blant annet å holde øye med skjermtiden og styre innholdet barnet bruker.

Blokkerer Family Link alt upassende innhold for barnet mitt?

Nei. Family Link blokkerer ikke upassende innhold, men enkelte apper kan ha egne alternativer for filtrering. Enkelte Google-apper, for eksempel Søk og Chrome, har alternativer for filtrering som du finner i Family Link. For foreldre til tenåringer (13 eller eldre) er Begrenset innhold-modus i YouTube en valgfri innstilling som kan brukes for å filtrere vekk innhold som potensielt ikke er barnevennlig. Vær oppmerksom på at disse filtrene ikke er perfekte, så det er mulig at ikke-barnevennlig, seksuelt eller annet innhold du helst ikke vil at barnet ditt skal se, kan slippe gjennom av og til. Vi anbefaler at du ser gjennom innstillingene for apper, samt innstillingene og verktøyene i Family Link, for å avgjøre hva som passer for familien din.

Kan foreldre bruke Family Link på Android?

Ja. Foreldre kan kjøre Family Link på Android-enheter som kjører KitKat (4.4) og nyere.

Kan foreldre bruke Family Link på iOS?

Ja. Foreldre kan kjøre Family Link på iPhone-enheter som kjører iOS 11 eller nyere.

Kan foreldre bruke Family Link i en nettleser?

Foreldre kan styre noen av barnets kontoinnstillinger i nettlesere. Andre funksjoner, som grenser for skjermtid, krever at foreldre har Family Link-appen på Android eller iPhone.

Kan barn eller tenåringer bruke Family Link på Android?

For å få best mulige resultater anbefaler vi at barn og tenåringer bruker Android-enheter som kjører versjon 7.0 (Nougat) eller nyere. Det er også mulig at enheter med Android-versjon 5.0 eller 6.0 (Lollipop og Marshmallow) kan kjøre Family Link. Gå til brukerstøtten vår for mer informasjon.

Kan barn eller tenåringer bruke Family Link på Chromebook (ChromeOS)?

Barn og tenåringer kan logge på Google-kontoen sin på Chromebook-enheter. Foreldre kan blant annet administrere barnets Chromebook- og kontoinnstillinger og angi begrensninger for nettsteder. Finn ut mer her.

Kan barn og tenåringer bruke Family Link på iOS-enheter og i nettlesere?

Barn og tenåringer kan logge på Google-kontoen sin på iOS-enheter og i nettlesere – med samtykke fra en forelder. Foreldre kan fortsette å styre noen av barnets kontoinnstillinger, og disse innstillingene gjelder når barnet er logget på og bruker Google-apper og -tjenester på en iOS-enhet eller på nettet. Andre funksjoner i Family Link-appen, blant annet styring av appene barna dine kan bruke, og angivelse av grenser for skjermtid, er ikke tilgjengelige for foreldre mens barnet bruker en iOS-enhet eller er logget på nettet. Finn ut mer om pålogging for barn og tenåringer på iOS-enheter og i nettlesere.

Hvor lang tid tar det å konfigurere en enhet og en Google-konto for et barn?

Du bør sette av rundt et kvarter når du skal konfigurere barnets Google-konto og Android-enhet.

Kontoer

Finnes det noen nedre aldersgrense for når et barn kan få en Google-konto som administreres via Family Link?

Nei. Det er opp til deg å bestemme når barnet ditt er klart for sin første Android-telefon eller sitt første Android-nettbrett.

Kommer barnet mitt til å se annonser via Google-kontoen sin?

Ja, Google-tjenestene støttes av reklame, og det kan hende barnet ditt ser annonser mens han eller hun bruker produktene våre.

Kan jeg bruke Family Link til å følge med på hva tenåringen min gjør på nettet?

Ja, Family Link kan brukes til å følge med på hva tenåringer (barn som er over 13 år eller aldersgrensen i landet ditt) gjør på nettet. I motsetning til barn som er yngre enn aldersgrensen, kan tenåringer selv stanse tilsynet når som helst. Hvis de gjør det, blir du varslet, og enhetene deres blir midlertidig blokkert og deaktivert.

Kan jeg bruke kontoen jeg har via skolen eller jobben, til å administrere familien min?

Nei. Kontoer som er tilknyttet jobb eller skole, kan ikke brukes til å administrere familiegrupper. Du kan bruke en personlig Google-konto, for eksempel Gmail-kontoen din, med Family Link.

Hvorfor tillater dere ikke at barn som administreres, har flere enn én Google-konto installert på overvåkede enheter?

Denne begrensningen hjelper oss med å opprettholde viktige funksjoner i produktet. Hvis det for eksempel fantes en annen konto på enheten, kunne barna ha byttet til den kontoen for å laste ned apper fra Play uten godkjenning fra foreldrene.

Hva skjer når barnet mitt fyller 13 år (eller når aldersgrensen i landet mitt)?

Når barnet ditt fyller 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), kan barnet velge å bytte til en vanlig Google-konto. Før et barn fyller 13 år, får foreldrene en e-post som informerer om at barnet snart kan få kontroll over sin egen konto, noe som innebærer at du ikke lenger kan administrere den. På 13-årsdagen kan barn velge om de vil administrere sin egen Google-konto eller fortsette å la foreldrene administrere den. Hvis barnet ditt velger å administrere kontoen sin selv, men du helst vil holde deg oppdatert, kan overvåkningsverktøyene i Family Link slås på igjen med Family Link-appen (barn/tenåring) på barnets enhet. Du finner mer informasjon i brukerstøtten.