Întrebări frecvente

Am adunat răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre Family Link. Dacă folosiți deja aplicația și aveți altă întrebare, puteți consulta Centrul de ajutor pentru a găsi mai multe informații.

Modul de funcționare

Cum funcționează Family Link?

Folosind aplicația Family Link din Google, părinții pot să monitorizeze ce explorează copilul lor pe dispozitivul său Android și pot să seteze anumite reguli de folosire a internetului pentru familia lor.

Mai întâi, un copil/adolescent are nevoie de un dispozitiv compatibil (vedeți ce dispozitive funcționează cu Family Link). Apoi, părinții pot începe descărcând Family Link pe propriul dispozitiv (Android sau iPhone).

În cazul în care copilul/adolescentul are deja un cont, Family Link va ghida părintele în procesul de conectare a contului său cu cel al copilului. Pe parcursul procesului, e posibil ca și copilul/adolescentul să trebuiască să descarce aplicația Family Link (pentru copii/adolescenți) pe telefon pentru a finaliza procesul de conectare a conturilor.

Părinții pot folosi Family Link și pentru a crea un Cont Google pentru un copil sub 13 ani (sau vârsta aplicabilă în țara dvs.). Când procesul de conectare a fost finalizat, copilul se poate conecta pe dispozitivul său cu noul lui cont.

După conectarea conturilor, părinții pot folosi Family Link pentru a face diferite lucruri, precum monitorizarea duratei de folosire a dispozitivului de către copil și gestionarea conținutului pe care copilul îl folosește.

Aplicația Family Link blochează toate conținuturile neadecvate pentru copiii mei?

Nu. Family Link nu blochează conținutul neadecvat, dar unele aplicații pot avea propriile opțiuni de filtrare. Anumite aplicații Google precum Căutare și Chrome conțin opțiuni de filtrare pe care le puteți găsi în Family Link. Părinții de copii adolescenți cu vârsta peste 13 ani, pot folosi Modul restricționat din YouTube, care este o setare opțională cu ajutorul căreia părinții pot elimina conținutul care ar putea fi destinat adulților. Rețineți că aceste filtre nu sunt perfecte, prin urmare, conținuturile explicite, grafice sau de alt tip pe care nu vreți să le vadă copilul pot trece uneori de aceste filtre. Vă recomandăm să verificați setările aplicațiilor, precum și setările și instrumentele din Family Link, pentru a decide ce este potrivit pentru familia dvs.

Părinții pot folosi Family Link pe Android?

Da. Părinții pot rula Family Link pe dispozitive Android care rulează KitKat (4.4) și versiunile superioare.

Părinții pot folosi Family Link pe dispozitive iOS?

Da. Părinții pot rula Family Link pe dispozitive iPhone care rulează iOS 11 și versiunile superioare.

Părinții pot folosi Family Link într-un browser web?

Părinții pot gestiona unele dintre setările contului copilului într-un browser web. Alte funcții, de exemplu, setarea limitelor de timp pentru folosirea dispozitivului, necesită aplicația Family Link instalată pe dispozitivul Android sau iPhone al părintelui.

Copiii sau adolescenții pot folosi Family Link pe Android?

Pentru rezultate optime, recomandăm folosirea de către copii sau adolescenți a dispozitivelor Android care rulează versiunea 7.0 (Nougat) sau versiunile superioare. E posibil ca și dispozitivele care rulează versiunile Android 5.0 și 6.0 (Lollipop și Marshmallow) să poată rula Family Link. Pentru a afla mai multe informații, consultați Centrul de ajutor.

Copiii/Adolescenții pot folosi Family Link pe un Chromebook (Sistem de operare Chrome)?

Copiii și adolescenții se pot conecta la Conturile lor Google pe Chromebookuri. Părinții pot gestiona setările Chromebookului și ale contului copilului și pot seta restricții pentru site-urile web. Aflați mai multe aici.

Copiii/Adolescenții pot folosi Family Link pe dispozitive iOS și browsere web?

Copiii și adolescenții se pot conecta la Conturile lor Google pe dispozitive iOS și browsere web cu acordul părinților. Părinții pot continua să gestioneze unele dintre setările conturilor copiilor. Setările respective se aplică atunci când copilul este conectat și folosește aplicații și servicii Google pe un dispozitiv iOS sau pe web. Alte funcții din aplicația Family Link, de exemplu, gestionarea aplicațiilor folosite de copii și limitele de timp pentru folosirea dispozitivului, nu sunt disponibile pentru părinți când copilul folosește un dispozitiv iOS sau este conectat pe web. Aflați mai multe despre conectarea copilului/adolescentului pe dispozitivele iOS și browserele web.

Cât durează configurarea unui dispozitiv și a unui cont Google pentru copil?

E indicat să vă alocați aproximativ 15 minute pentru configurarea Contului Google și a dispozitivului Android pentru copil.

Conturi

Există o limită minimă de vârstă pentru copii pentru a putea avea un Cont Google gestionat cu Family Link?

Nu. Dvs. decideți când copilul dvs. este pregătit să dețină primul telefon sau prima tabletă Android.

I se vor afișa anunțuri copilului meu când este conectat la contul Google?

Da, serviciile Google afișează anunțuri care pot fi văzute de copilul dvs. când el folosește produsele Google.

Pot folosi Family Link pentru a-mi supraveghea copilul adolescent?

Da, Family Link poate fi folosită pentru supravegherea adolescenților (copiii cu vârsta peste 13 ani sau vârsta aplicabilă pentru consimțământ în țara dvs.). Spre deosebire de copiii cu vârste mai mici decât vârsta pentru consimțământ, adolescenții pot să oprească oricând supravegherea. Părinții vor primi o notificare dacă adolescenții aleg să facă acest lucru, iar dispozitivele lor vor fi blocate și nu vor putea fi folosite temporar.

Pot să îmi folosesc contul de la școală sau de la muncă pentru a-mi gestiona familia?

Nu. Conturile de la serviciu sau de la școală nu pot fi folosite pentru a gestiona un grup de familie. Puteți folosi un Cont Google personal, de exemplu contul Gmail, cu Family Link.

De ce se permite copiilor gestionați să aibă doar un Cont Google instalat pe dispozitivele supravegheate?

Această restricție ne ajută să menținem comportamentele importante din produse. De exemplu, dacă ar mai exista un cont pe dispozitiv, copiii ar putea comuta la contul respectiv pentru a descărca aplicații din Google Play fără acordul părinților.

Ce se întâmplă atunci când copilul împlinește 13 ani (sau vârsta aplicabilă în țara dvs.)

Când copilul dvs. împlinește 13 ani (sau vârsta aplicabilă în țara dvs.), el are opțiunea de a trece la un Cont Google obișnuit. Înainte ca un copil să împlinească 13 ani, părinții vor primi un e-mail prin care sunt informați că, începând cu ziua de naștere, copilul va putea să preia controlul propriului cont, iar ei nu îl vor mai putea gestiona. În ziua în care împlinesc 13 ani, copiii pot alege dacă vor să își gestioneze propriul Cont Google sau dacă vor ca părinții să îl gestioneze în continuare. În cazul în care copilul dvs. alege să se ocupe singur de contul său, dar doriți să-l monitorizați în continuare, instrumentele de supraveghere din Family Link pot fi reactivate cu aplicația Family Link (copil/adolescent) de pe dispozitivul său. Pentru mai multe informații, consultați Centrul de ajutor.