GYIK

Összegyűjtöttük a Family Link szolgáltatással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszokat. Ha már használod az alkalmazást, és kérdésed van, további információt a Súgóban találsz.

Hogyan működik?

Hogyan működik a Family Link alkalmazás?

A Google Family Link alkalmazásával a szülők mindig tudhatják, hogy mit csinál a kisgyermekük vagy tizenéves gyerekük Android-eszközén, valamint bizonyos digitális szabályokat fektethetnek le a család számára.

A gyermekeknek/tizenéveseknek először is egy kompatibilis eszközre van szükségük (itt megtekintheted a Family Linkkel kompatibilis eszközök listáját). A szülők ezután letöltik a Family Link alkalmazást saját eszközükre (Android vagy iPhone).

Ha a gyermek/tizenéves már rendelkezik fiókkal, a Family Link segít a szülőnek összekötni a fiókját a gyermek fiókjával. A csatlakozási folyamat részenként a gyermeknek/tizenévesnek is le kell töltenie a gyerekeknek és kamaszoknak fejlesztett Family Link alkalmazást a telefonjára.

A Family Linkkel a szülők létrehozhatnak egy Google-fiókot a 13 évesnél (vagy az országodban meghatározott kornál) fiatalabb gyermekük számára. Ha ez kész, a gyerekek bejelentkezhetnek az eszközükbe az új fiókjukkal.

A fiókok összekapcsolása után a szülők a Family Link alkalmazással figyelhetik a gyerekek képernyő előtt töltött idejét, és kezelhetik az általuk használt tartalmakat.

A Family Link letilt minden nem megfelelő tartalmat a gyermekem elől?

Nem. A Family Link nem tiltja le a nem megfelelő tartalmakat, de egyes alkalmazásokban lehet szűrőbeállítás. Bizonyos Google-alkalmazások (például a Keresés és a Chrome) rendelkeznek olyan szűrőbeállításokkal, amelyek a Family Linkben is megtalálhatók. A 13 éves és idősebb tizenévesek szülei a YouTube Korlátozott módjával szűrhetik a potenciálisan felnőtteknek szóló tartalmakat. Tartsd észben, hogy ezek a szűrők nem tökéletesek, így néha átcsúszhatnak olyan tartalmak (akár explicit, grafikus tartalmak is), amelyeket nem szeretnél, hogy a gyermeked lásson. Azt javasoljuk, hogy nézd át az alkalmazásbeállításokat, illetve a Family Link által kínált beállításokat és eszközöket, és döntsd el ez alapján, hogy mi lenne a legmegfelelőbb a családod számára.

A szülők használhatják a Family Link alkalmazást Android-eszközön?

Igen. A szülők KitKat (4.4) és újabb verziójú Android-eszközökön futtathatják a Family Link alkalmazást.

Használhatják a szülők a Family Link alkalmazást iOS rendszeren?

Igen. A szülők iOS 11 vagy újabb rendszerű iPhone-on használhatják a Family Link alkalmazást.

A szülők használhatják a Family Link szolgáltatást böngészőben?

A szülők böngészőben is kezelhetik a gyerekek bizonyos fiókbeállításait. Más funkciók – például a képernyő előtt töltött idő korlátjának beállítása – csak az Android rendszerre és iPhone-ra fejlesztett Family Link alkalmazásban érhetők el.

A gyerekek használhatják a Family Link alkalmazást Android rendszeren?

A legjobb eredmény érdekében azt javasoljuk, hogy a gyerekek vagy tizenévesek Android 7.0 (Nougat) vagy újabb verziójú eszközt használjanak. A Family Link bizonyos esetekben Android 5.0 és 6.0 (Lollipop és Marshmallow) rendszeren is futtatható. További információt a Súgóban találsz.

A gyerekek/tizenévesek használhatják a Family Link alkalmazást Chromebookon (ChromeOS rendszeren)?

A gyerekek és tizenévesek bejelentkezhetnek Google-fiókjukba a Chromebookokon. A szülők kezelhetik a gyerekek Chromebookját és fiókbeállításait, valamint webhelykorlátozásokat állíthatnak be. További információt itt találhatsz.

A gyerekek/tizenévesek használhatják a Family Link szolgáltatást iOS rendszeren és böngészőkben?

A gyerekek és a tizenévesek szülői engedéllyel jelentkezhetnek be Google-fiókjukba iOS-eszközökön és webböngészőkön. A szülők továbbra is kezelhetik a gyerekek bizonyos fiók- és eszközbeállításait, amelyek akkor lépnek életbe, amikor a gyermek bejelentkezik, és iOS-eszközön vagy az interneten használ Google-alkalmazásokat és -szolgáltatásokat. A Family Link más funkciói – például a gyerekek által használható alkalmazások kiválasztása és a képernyő előtt töltött idő korlátjának beállítása – nem érhetők el a szülők számára, amíg a gyermek iOS-eszközt használ, vagy be van jelentkezve az interneten. További információ a gyerekek/tizenévesek iOS-eszközökön és webböngészőkön történő bejelentkezéséről.

Mennyi ideig tart beállítani a gyerek eszközét és Google-fiókját?

A gyermek Google-fiókjának és Android-eszközének beállítása körülbelül 15 percet vesz igénybe.

Fiókok

A Family Linkkel kezelt Google-fiókok használatára vonatkozik minimális korhatár?

Nem. Te döntöd el, hogy a gyermeked készen áll-e egy saját Android-telefon vagy -táblagép használatára.

Jelennek meg hirdetések a gyermekemnek, ha be van jelentkezve a Google-fiókjába?

Igen, a Google-szolgáltatásokat hirdetésekből tartjuk fenn, így a gyerek számára megjelenhetnek hirdetések a termékek használata közben.

Felügyelhetem a tizenéves gyermekemet a Family Link alkalmazással?

Igen, a Family Linkkel felügyelhetők a tizenévesek (a 13 évesnél vagy az országodban hatályos alsó korhatárnál idősebb gyerekek). A beleegyezési korhatárt meg nem haladó gyerekekkel ellentétben a tizenévesek bármikor megszüntethetik a felügyeletet, azonban erről értesítést kapnak a szülők, a gyerekek eszközeit pedig ideiglenesen lezárjuk és használhatatlanná tesszük.

Az iskolai vagy munkahelyi fiókomat használhatom a családom felügyeletére?

Nem. A munkahelyi és iskolai fiókok nem használhatók családi csoportok kezelésére. A Family Linket személyes Google-fiókkal (például Gmail-fiókkal) használhatod.

Miért csak egy Google-fiók telepíthető egy felügyelt gyerek által használt felügyelt eszközre?

Ez a korlátozás segít nekünk a termék megfelelő működésének fenntartásában. Ha például egy másik fiók is be lenne állítva az eszközön, a gyerek egyszerűen átválthatna arra, és szülői jóváhagyás nélkül tölthetne le alkalmazásokat a Play szolgáltatásból.

Mi történik, ha a gyermekem betölti a 13. életévét (vagy az országomban meghatározott életkort)?

Amikor a gyermeked betölti a 13. életévét, (vagy azországodban meghatározott életkort), normál Google-fiókra válthat. A gyermek 13. születésnapja előtt a szülőknek értesítést küldünk arról, hogy a gyermek hamarosan átveheti a fiókját, így ők már nem fogják tudni kezelni azt. A 13. születésnapján a gyermek eldöntheti, hogy maga szeretné kezelni a Google-fiókját, vagy továbbra is a szülei felügyelete alatt hagyja azt. Ha a gyermek úgy dönt, hogy saját fiókját kezeli, azonban te továbbra is tudni szeretnéd, hogy hogyan használja az eszközt, a Family Link felügyeleti funkcióit újból engedélyezheted a gyermek eszközén telepített, gyerekeknek és kamaszoknak fejlesztett Family Link alkalmazásban. További információt a Súgóban találsz.